logo logo
Op verhaal komen
Op verhaal komen
Op verhaal komen


Maruschka Kartosonto

http://www.kartosonto.comOp verhaal komen
Lifestyle & design

Mijn werk is te herkennen aan opvallende vormen en een vleugje brutaliteit met veel expressie. Mijn liefde voor theater en performance art heeft hier veel invloed op. Mijn werk is conceptueel met een autonome insteek, waarbij ik op zoek ga naar wrijvingen en trends binnen de maatschappij. Het leven met al haar structuur, gewoontes en stramien, beïnvloedt door de globalisatie, verwondert mij continue.

Deze verwondering probeer ik te vertalen naar werk dat verrast en zorgt voor afleiding. Ik raap scherven bijeen en probeer nieuwe verbindingen te maken om vervolgens een compleet verhaal te vertellen. Mijn research vormt zich tot totaalconcepten, waarbij trendboeken, installaties en het samenstellen van tentoonstellingen een grote rol speelt.

'Op verhaal komen' is een installatie van massaproducten. Producten die vragen om aandacht, om gezien te worden en die opnieuw een definitie binnen jouw leven nodig hebben. De installatie staat symbool voor de overdadige wereld en het 'op verhaal komen'. Dat is nodig om het in de toekomst anders te doen. Door onze levensstijl onder de loep te nemen, kunnen we deze opnieuw vormgeven en als het ware beeldhouwen. Niet opnieuw het wiel uitvinden, maar een andere manier van leven waarbij het niet meer gaat om kwantiteit maar om kwaliteit. Een manier van leven waarbij we niet meer in een lineaire lijn zonder opzij te kijken ons leven leiden.