logo logo
SOBWY0114
SOBWY0214
SOBWY0314
SOBWY0414
SOBWY0514
SOBWY0614
presentatie 01
presentatie 02
presentatie 03


Leon van der Leer

http://www.leonvanderleer.nlStates of being with you
Deeltijdstudie

De gevels van gebouwen, schaduwen op de muur en het werk van straatkunstenaars vormen een bron van inspiratie voor mijn werk. Niet alleen mijn fysieke omgeving, maar ook mijn kijk op de wereld is van invloed op mijn werk. Ik kies voor universele thema’s en laat de toeschouwer ruimte voor zijn eigen interpretatie.

Ik gebruik elementen uit mijn omgeving, onderzoek deze en vertaal ze naar een eigen beeldtaal. Gekenmerkt door mijn fascinatie voor cirkels, gelaagdheid, patronen, rasters, het contrast tussen scherpte en onscherpte, de grens tussen figuratief en abstract en de spanning tussen analoog en digitaal. Vooral de cirkel speelt een grote rol, evenals de afwisselende inzet van digitale en analoge media. Dit is terug te zien in mijn werken, die in veel gevallen zijn ontstaan vanuit schetsen op de computer.

Binnen deze serie ‘States of being with you’ ben ik autobiografisch te werk gegaan. De serie werken verbeeldt gemoedstoestanden die ik binnen mijn relatie ervaar. Deze vormen het uitgangspunt voor de verschillende werken. Gedurende het maakproces gaat het beeld op zichzelf een steeds belangrijker rol spelen.

Ik laat me ook inspireren door het werk van Gerhard Richter, Victor Vasarely, Roland Schimmel, Ton van Os, Alexandra Roozen, Suzan Drummen en de foto’s van Paul Kooiker.