logo logo
Pakketje Gewichtige Gedachten
Gewichtige Gedachten
Een opdracht uit het boekje.
Een opdracht uit het boekje.


Sophie van Bragt

http://www.sophievanbragt.com

Sophie van Bragt

Gewichtige Gedachten
Grafisch ontwerpen

Afvallen is voor veel vrouwen met overgewicht een heftige strijd, zowel fysiek als emotioneel. Ik onderzocht hoe je als ontwerper deze vrouwen kunt helpen. Ik hield interviews met een diëtiste, een mindfulness-coach en een masterstudent psychologie. Daarnaast volgde ik twee maanden digitaal een grote groep dames, hield ik een workshop en deed ik een prototype onderzoek; daaruit ontstond het boek 'Gewichtige Gedachten'. Ik kwam tot de conclusie dat deze emotionele strijd wel wat support kan gebruiken.

'Gewichtige Gedachten' is een opdrachten-doeboekje, speciaal voor vrouwen, met daarin 30 korte opdrachten in de thema’s ‘emotie’, ‘afleiding’, ‘aandacht’ en ‘structuur’. Het boekje geeft handvatten om positiever te denken en meer aandacht te hebben voor gevoel en gedachten om vrouwen uiteindelijk lekkerder in hun vel te laten zitten - de eerste stap die nodig is om af te vallen. Eén opdracht is bijvoorbeeld: 'Schrijf een positieve gedachte over jezelf op een sticker en plak die daarna op een plaats waar je hem vaak ziet.'

Het boekje wordt ondersteund door een forum waar vrouwen terecht kunnen voor vragen aan, en sociale ondersteuning van lotgenoten.